Skip to main content

BLOGI JA LEHTIJUTTUJA

Tässä muutama valittu blogi ja lehtijuttu!
Jos haluat lukea myös saksankieliset blogini suomeksi kokeile kääntää sivu suomeksi Google kääntökoneella!

Miten kannatta nyt syksyllä aloittaa harjoittelu?

Harjoittelu perustuu nousujohteisuuteen. Kokonaisrasitusta pitäisi siis pystyä lisäämään kuukaudesta kuukauteen, aina pienen palautumisjakson jälkeen. Tämä vaatii tietysti osaamista ja monesti myös kokemusta.

Näin opit aikuisena hyvin uimaan vapaauintia

Viime viikolla minulla oli kunnia vierailla Helsinki Triathlonin seuraillassa. Illan agenda sisälsi alkuun Tomppa Söderdahlin luentoa kehityksestä Teräsmieheksi ja lopussa keskustelimme triathlon harjoittelusta.

Triathlonharjoittelu tuo jokaiselle lajille omat vaatimuksensa ja haasteensa: Esimerkiksi juoksussa määrät ja tehot voivat johtaa usein vammojen esiintymiseen, kun taas pyöräilyssä…

Niin kauan kun metri on metri…

Tai miten me saavutimme ”triathlon huipun”* 90 luvun alussa Seppo Nuuttilan valmentamassa triathlon ryhmässä Lahjomattomat

*) Seppo ”Nitti” Nuuttilalla oli aina tapana laskea yhteen Hawaiin Ironman kilpailussa jokaisen maan kolmen parhaan kilpailijan ajat. Vuonna 1992 ”voitimme” tämän epävirallisen kilpailun ennen USA:ta ja Saksaa. Sijoituksemme ja ajat olivat: Pauli Kiuru 3. / 8:17 – Teemu Vesala 9. / 8.37 – Bennie Lindberg 17. / 8:47

Vauhtia
ostamassa

Mitä saa tuhannella eurolla? Kuvitellaanpa, että aktiivitriatlonistilla on 1000 euroa ylimääräistä rahaa sijoitettava siihen, että hänestä tulisi nopeampi. Kuinka rahasta saisi eniten hyötyä?

Mielikuvilla väsymystä vastaan

Triathlonisti Bennie Lindberg valmistautuu lokakuussa käytävään Hawajin Ironman kilpailuun tavallista huolellisemmin. Hän johtaa maailman cupia ja odottaa Hawajilta myös menestystä.

Tunnelmia Triathlonleiriltä (Video)

Kansainvälinen Triathlonleiri aurinkoisella Fuerteventuralla!
Matkan järjestäjänä toimi Euroopan kokenein triathlon matkojen järjestäjä:
Hannes Hawaii Tours.
Itse toimin tämän Hannes Hawaii toursin leirin vetäjänä. Lisäksi leireilläni toimii kokenut valmennus- ja opastus-tiimini, joka mahdollistaa osallistujille aina yksilöllisen valmennussuunnitelman koko leirin ajaksi.

Tee työtäs 
hymyillen

Australian Ironmanissa, nyt keväällä, mulla alkoi kolmen kilometrin juoksun jälkeen sattua oikeaan jalkaan ihan pirusti. Maalissa 39 kilometriä myöhemmin kenkä oli täynnä verta ja isovarvas sekä suuri osa jalkaterästä oli vereslihalla. Jalka oli uskomattoman näköinen. Kai mä olen tälläinen hullu suomalainen! Bennie Lindberg sijoittui tässä kisassa viidenneksi ajalla 8.37

Mietteitä nykypäivän
triathlonista!

Kohta se maaginen ironman kisa taas käydään Hawailla. Ironman on sen verran mielenkiintoinen kisa että kaikki maailman huiput ovat paikalla ja aikoja voi aika hyvin verrata vuodesta vuoteen (vaikkakin juoksu ja pyörä reitit ovat hivenen muuttuneet)!

Suomalaisen ja saksalaisen triathlon…

Triathlon, Otava, Helsinki 2000, Kiuru ja Nuuttila

Tämän kirjoituksen yleiskuva on syntynyt 1990-luvun loppupuolella toimiessani valmentajana Saksassa, ensisijaisesti Beijerissa. Baijer on triathlonisien määrässä ja kilpailijen runsaudessa Saksan johtava osavaltio. Haluan painottaa, että tämä on…

Mietteitä harjoitteluleireistä

Päivät lyhenee entisestään ja viimeistään nyt moni triathlonisti rupeaa unelmoimaan harjoitteluleiristä etelässä. Huomenna lennä itse tämän kauden ensimäiselle leirille (Fuerteventura, Playitas, vedän siellä uintileiriä aloittelijoille) ja ajattelin jakaa kotimaahaan viimeisen 35 vuoden kokemukset harjoitteluleireistä.

Pyydän nyt jo anteeksi että suomenkieli on päässyt pikkusen ruostumaan, täällä Saksan Rothissa (…yes Challenge Roth City!) missä asun, tulee harvoin puhuttua plajon suomea.