Skip to main content

KONTAKT INFORMATION

Bennie Lindberg
Pilgrimstrasse 10
D-91154 Roth
Germany

Tel.: +49-9171-897885
Mobil: + 49-170-4488234

Email: bennie.lindberg@ad-extremum.com

Här en anekdot,  ett litet tidningsutrag från HBL 10.10.1992 som kunde vara av intresse: 

KONA, HAWAII (Hbl) Bennie Lindberg närmar sig värdtoppen i triathlon i skuggan av nationsettan Pauli Kiuru. Faktum är att den 29-årige esbobon redan befinner sig i tätsiktet. Han har toppat värdscuppen s.g.s. hela säsongen och siktar på en plats bland de 10 bästa i Ironman tävlingen. Det är ett realistiskt mål, med tanke på att Lindberg ifjol kom i mål som sjuttonde.

Triathlon är mitt yrke, men målet är inte att förtjäna mycket pengar utan för att skaffa förutsättningar för att kunna fortsätta med verksamheten. Jag är nu i den lyckliga situationen att finanseringen är ordnad, så att jag kann göra det jag gillar mest, säjer Lindberg.

Lindberg har sedan starten varje säsong ställt egna personliga mål och är såtillvida en ovanlig finlänsk idrottsman att han nått alla uppstälda mål. Med lämpliga resultat (läs misslyckanden) för de övriga topparna i säsongens sista tävling kan Lindberg rent av vinna årets världscup.

Då jag för tre år sedan inledde samarbetet med tränaren Seppo Nuuttila var det långsiktiga målet att nå en platz bland de tio bästa på tävlingen i Hawaii. Nu är vi nära målet, säjer Lindberg.

Lindberg har genomfört de långa distanserna på 10.10 år 1987 och sedan år för år förbättrat sina personliga rekord enligt följande: 9.27 – 9.16 – 8.59 – 8.46 och 8. 23 tidigare i år. Att märka är att tiderna ingalunda är gjorda på Hawaii, där förhållandena för topptider ofta är extremt svåra och banan tung.

Värdscupens idrottsliga värde har lidit något av att varken Pauli Kiuru eller Mark Allen – två av de absoluta toppnamnen inför Ironman tävlingen, inte deltagit. Men Scott Tinley, som leder cupen, har vunnit två gånger i Ironman på Hawaii, vilket visar att det är fråga om topklass också i världscupen.

Jämnhet trumf

Cupen består av sex deltävlingar och deltagarna måste ha poäng från minst tre tävlingar. Lindberg var femma på Nya Zeeland i mars, sexa i Australien i maj då Kiuru segrade och femma i Tyskland i Juli. Jämnheten har alltså varit hans trumf.

Ironman står givetvis över allt annat, men jag ställde redan vid säsongstarten upp som mål att nå en tätplacering också i världscupen. Tidigare har jag haft stor, kanske för stor, respekt för tävlingarna på lång distans, men med att tävla flitigt har jag kommit över dessa tankar, fortsätter Lindberg.

Tinley har 294 Poäng i världscupen, Lindberg ligger fyra, bara nio poäng bakom ledande Tinley. Segraren får normalt 100 Poäng och de övriga poäng enligt tisdmarginalen till segraren. Poängen från Ironman tävlingen på Hawaii räknas in dubbelt i slutprotokollet.